phone icon +31 (0)575 45 06 38

FSC® en PEFC

Mouris Hout is FSC® en PEFC gecertificeerd. Dit houdt in dat wij gecertificeerd hout kunnen en mogen leveren. Hieronder worden de twee keurmerken toegelicht. 80% van ons hout word gecertificeerd ingekocht.

FSC®

De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Het FSC®-keurmerk van de Forest Stewardship Council® geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

PEFC

Het PEFC-keurmerk geeft de verzekering dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.

PEFC is het wereldwijde keurmerk voor duurzaam bosbeheer en heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden. Door certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos duurzaam beheren volgens de eisen van PEFC. Uit een gecertificeerd bos wordt PEFC gecertificeerd hout geoogst. PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven in de keten verwerken het hout (en papier) met het PEFC-keurmerk in producten als tijdschriften, boeken, kopieerpapier, tuinhout, bouwhout, laminaatvloeren en tal van andere producten. Zij mogen het logo dan ook op het product plaatsen.

pefc logo fsc logo Door producten met dit label te kopen, draagt u bij aan de bescherming van de bossen in de wereld.